Propozycje do menu – pełna oferta

Danie główne do wyboru:

  • zupy:
    • rosół
    • rosół królewski
    • orzechowa z tiftelami
    • kremy ( z grzankami lub bez):
      • szparagowy
      • borowikowy
      • brokułowy
      • pomidorowy
      • cukiniowy
  • drugie danie:
    • juki nadziewane pieczarkami
    • pieczona karkówka
    • kotlet devolay
    • pierś grillowana w sosie estragonowym
    • kotlet schabowy
    • rolada schabowa nadziewana (pieczarki, boczek, suszone pomidory, brokuły)
    • kieszonka drobiowa nadziewana (pieczarki, brokuły, szpinak, mozzarella)
  • sosy:
    • pieczeniowy
    • pieczarkowy
    • estragonowy
    • grzybowy
  • surówki:
    • czerwona kapusta
    • marchew
    • mizeria
    • biała kapusta
  • dodatki:
    • ziemniaczki z wody
    • frytki
    • talarki
    • kopytka opiekane
    • risotto
    • ryż
    • kasza
    • kluseczki
  • desery:
    • lody z bitą śmietaną i owocami
    • gruszka po słowińsku
    • szarlotka z bitą śmietaną
  • przekąski ciepłe:
  • zupy:
    • gulaszowa
    • strogonoff
    • żurek
    • kapuśniak
    • barszcz z pasztecikiem
  • dania na ciepło:
    • pstrąg w migdałach
    • filet z dorsza w cieście piwnym
    • szaszłyki
    • pałki drobiowe na ostro
    • udka pieczone
    • mix kotletów (devolay z serem, mielony z soczewicą, kotlet syryjski)
  • przekąski zimne:
  • półmisek mięs pieczonych:
    • schab ze śliwka lub morelą, z pieczarkami
    • pasztet z borowikami
    • faszerowany boczek
    • galantyna drobiowa z warzywami
    • galaretki drobiowe
    • nuggetsy w sezamie
    • jajka nadziewane
    • tortilla
    • rolada szpinakowa 
    • pomidorki lub świeże ogórki nadziewane twarożkiem
  • dania rybne:
    • śledź w dwóch odsłonach
    • ryba po grecku
    • ryba po japońsku
  • sałatki:
    • grecka z fetą i oliwkami
    • gyros
    • jarzynowa/zawijana roladka w szynce
    • makaronowa z łososiem
    • curry z ryżem i kurczakiem
    • ser mozzarela z pomidorami
    • brokułowa posypana słonecznikiem
    • sałatka z piersi kurczaka, ananasa i selera naciowego
    • sałatka makaronowa typu ryżyk
  • dania gorące serwowane przez szefa kuchni:
    • płonąca szynka w warzywach z sosami
  • kawa / herbata b/o

Za dodatkową opłatą serwujemy ciasta ( pięć rodzai), napoje niegazowane, płonące szynki i owoce.

Dodatkowa opłata za przygotowanie stołu wiejskiego.

Telefon kontaktowy:

Stanisław Karasek 604 978 863
Sebastian Ludwiczuk 501 017 153

 

Każde menu ustalane jest indywidualnie przed imprezą.

Zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zmian.