Menu – pełna oferta


Propozycje do menu – pełna oferta

Danie główne do wyboru:

  • zupy:

    • rosół

    • rosół królewski

    • orzechowa z tiftelami

    • kremy ( z grzankami lub bez):

      • szparagowy

      • borowikowy

      • brokułowy

      • pomidorowy

      • cukiniowy

  • drugie danie:

    • juki nadziewane pieczarkami

    • pieczona karkówka

    • kotlet devolay

    • pierś grillowana w sosie estragonowym

    • kotlet schabowy

    • rolada schabowa nadziewana (pieczarki, boczek, suszone pomidory, brokuły)

    • kieszonka drobiowa nadziewana (pieczarki, brokuły, szpinak, mozzarella)

  • sosy:

    • pieczeniowy

    • pieczarkowy

    • estragonowy

    • grzybowy

  • surówki:

    • czerwona kapusta

    • marchew

    • mizeria

    • biała kapusta

  • dodatki:

    • ziemniaczki z wody

    • frytki

    • talarki

    • kopytka opiekane

    • risotto

    • ryż

    • kasza

    • kluseczki

  • desery:

    • lody z bitą śmietaną i owocami

    • gruszka po słowińsku

    • szarlotka z bitą śmietaną

  • przekąski ciepłe:

  • zupy:

    • gulaszowa

    • strogonoff

    • żurek

    • kapuśniak

    • barszcz z pasztecikiem

  • dania na ciepło:

    • pstrąg w migdałach

    • filet z dorsza w cieście piwnym

    • szaszłyki

    • pałki drobiowe na ostro

    • udka pieczone

    • mix kotletów (devolay z serem, mielony z soczewicą, kotlet syryjski)

  • przekąski zimne:

  • półmisek mięs pieczonych:

    • schab ze śliwka lub morelą, z pieczarkami

    • pasztet z borowikami

    • faszerowany boczek

    • galantyna drobiowa z warzywami

    • galaretki drobiowe

    • nuggetsy w sezamie

    • jajka nadziewane

    • tortilla

    • rolada szpinakowa 

    • pomidorki lub świeże ogórki nadziewane twarożkiem

  • dania rybne:

    • śledź w dwóch odsłonach

    • ryba po grecku

    • ryba po japońsku

  • sałatki:

    • grecka z fetą i oliwkami

    • gyros

    • jarzynowa/zawijana roladka w szynce

    • makaronowa z łososiem

    • curry z ryżem i kurczakiem

    • ser mozzarela z pomidorami

    • brokułowa posypana słonecznikiem

    • sałatka z piersi kurczaka, ananasa i selera naciowego

    • sałatka makaronowa typu ryżyk

  • dania gorące serwowane przez szefa kuchni:

    • płonąca szynka w warzywach z sosami

  • kawa / herbata b/o

Za dodatkową opłatą serwujemy ciasta ( pięć rodzai), napoje niegazowane, płonące szynki i owoce.

Dodatkowa opłata za przygotowanie stołu wiejskiego.

Telefon kontaktowy:

Sebastian 501 017 153
Stanisław 604 978 863

 

Każde menu ustalane jest indywidualnie przed imprezą.

Zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zmian.